BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

KEHOP-5.2.2-16-2016-00072

Fejlesztéssel érintett intézmények

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
5600 Békéscsaba, Bartók Béla út 1.

Projekt fázisa

Lezárt projekt

Kedvezményezett neve

BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. és Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Projekt tartalma

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, mely fejlesztés során az épület energetikai korszerűsítése valósult meg. A projekt célja az épület energiahatékonyságának javítása, mely célt szolgálja az épület külső falfelületeinek szigetelése és a nyílászárók cseréje.
A projekt előkészítés során a Békéscsaba, Bartók Béla út 1. szám alatti épület energetikai felmérése megtörtént, energetikai számítások alapján a legnagyobb arányú energiafelhasználás csökkenést az épület szigetelése és a nyílászárók cseréje eredményezte. A beruházás segítségével az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, valamint homlokzati és lábazati hőszigetelési rendszer kiépítése valósult meg.
A kivitelezési munkálatok 2018. júniusában fejeződtek be, a projekt 2018. augusztusában zárul. A beruházás teljes összege 395 678 370 Ft, a támogatás intenzitása 100%.
A fejlesztés eredményeként a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, gazdaságosabb, környezetbarát intézményként működhet tovább.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése, KEHOP-5.2.2 konstrukció keretében megvalósított beruházás Európai Unió Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával valósul meg.
395678370 Ft

Szerződött támogatás összege

100 %

Támogatási intenzitás

207,17 tonna/év

CO2 kibocsátás csökkenésének mértéke

A beruházást az Európai Unió és a magyar állam támogatja.

2018.01.04.

Projekt kezdő időpontja

2018.10.04.

Projekt záró időpontja