NÓGRÁD MEGYEI OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

KEHOP-5.2.2-16-2016-00026

Fejlesztéssel érintett intézmény

Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium
3100 Salgótarján, Kissomlyó út 1.
hrsz. 3733

Projekt fázisa

Lezárt projekt

Kedvezményezett neve

BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. és Klebelsberg Központ

Projekt tartalma

A Klebelsberg Központ támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, mely fejlesztés során a Bolyai János Gimnázium, épületének korszerűsítése valósult meg. A projekt célja, az épület energiahatékonyságának javítása, mely célt szolgálja az iskolaépület külső falfelületeinek és lapostetőjének szigetelése továbbá komplex nyílászárócsere, valamint napelemes rendszer telepítése volt.
A projekt előkészítés során az iskolaépület, és tornacsarnok energetikai felmérése megtörtént, energetikai számítások alapján a legnagyobb arányú energiafelhasználás csökkenést az épület külső falainak, lapostetőjének szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje eredményezte, továbbá telepítésre került egy 49,92 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszer is. A beruházás segítségével ezen fejlesztési elemek kivitelezése valósult meg. A kivitelezési munkálatok 2018. szeptemberében befejeződtek, a projekt lezárult.
A beruházás támogatási intenzitása 100%.
A fejlesztés eredményeként a Bolyai János Gimnázium épülete biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább.
A Bolyai János Gimnázium energetikai korszerűsítése, KEHOP-5.2.2 konstrukció keretében az Európai Unió Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával valósul meg.
285512831 Ft

Szerződött támogatás összege

100 %

Támogatási intenzitás

152,74 tonna/év

CO2 kibocsátás csökkenésének mértéke

A beruházást az Európai Unió és a magyar állam támogatja.

2017.10.18.

Projekt kezdő időpontja

2019.03.27.

Projekt záró időpontja