FEJÉR VÁRMEGYEI OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

KEHOP-5.2.2-16-2016-00032

Fejlesztéssel érintett intézmények

Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
2475 Kápolnásnyék, Gárdonyi Géza u. 29.
Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
8000 Székesfehérvár, Szekfű Gyula utca 6.

Kedvezményezett neve

Építési és Közlekedési Minisztérium (jogelőd: BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.) és Klebelsberg Központ

Projekt tartalma

Az épületenergetikai beruházás magában foglalja a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola esetén a külső határoló fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelését, a fűtési rendszerek korszerűsítését, valamint villamos energiát termelő napelem rendszer telepítését.

Székesfehérváron az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény fejlesztésének keretein belül megtörténik a nyílászárók felújítása, illetve cseréje, valamint a padlásfödém utólagos hőszigetelése.

A megvalósuló energiahatékonysági beruházás támogatja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredmények elérését és hozzájárul a környezetvédelmi célkitűzések eléréséhez azáltal, hogy a globális környezetterhelés mérséklődését eredményezi, megfelelve az Európai Unió energiahatékonyságról szóló irányelvének.

A projekt közvetlen célja az épületek energetikai tényezőinek javítása, megfelelve a hazai és az EU irányelvek előírásainak, elvárásainak. További cél az energiafelhasználás és a működési költségek csökkentése, valamint egy biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézmények létrehozása.

A fejlesztés közvetett céljai a fenntartható fejlődés és a környezettudatos energiafelhasználás elősegítése. A projekt abszolút értékben csökkenti hazánk üvegházhatású gáz kibocsátását és elősegíti a szemléletváltást a fenntartható fejlődés területén, továbbá támogatja az éghajlatváltozás mérséklését és az energiafüggőség csökkentését.

A beruházás –  a 435/2015. (XII. 28.) Korm. rendeletnek megfelelően – az Építési és Közlekedési Minisztérium (jogelőd: BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.) által vezetett konzorciumi formában valósul meg az intézményeket fenntartó Klebelsberg Központtal szoros együttműködésben.

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00032 azonosító számú projekt az Európai Unió Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, Közlekedési, Környezeti  és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával valósul meg.
508939696 Ft

Szerződött támogatás összege

100 %

Támogatási intenzitás

306,64 tonna/év

CO2 kibocsátás csökkenésének mértéke

A beruházást az Európai Unió és a magyar állam támogatja.

2021.04.19.

Projekt kezdő időpontja

2023.12.15.

Projekt tervezett záró időpontja